Omuz Sıkışma Sendromu: Tedavi Süreci ve Önemi

Omuz Sıkışma Sendromu Nedir?

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rodi Ertoğrul, omuz sıkışma sendromunun genellikle 40 yaş ve üzerindeki hastalarda görüldüğünü belirtiyor. Bu hastalık, baş üstü aktivite gerektiren sporlar ve mesleklerle ilgilenen kişilerde daha yaygındır.

Omuz sıkışma sendromuna ilişkin yapılan açıklamada, hastaların genellikle gece ağrıları, omuzda ağrı, kıyafet giyerken zorluk gibi şikayetlerle doktora başvurduğu belirtiliyor. Dr. Ertoğrul, çoğu vakada sorunun cerrahi müdahale olmadan tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Omuz sıkışma sendromunun tedavi sürecinde genellikle cerrahi müdahaleye gerek duyulmadığını belirten Dr. Ertoğrul, ilaç tedavisi, fizik tedavi ve gerektiğinde steroid enjeksiyonlarının uygulandığını aktarıyor.

Tedavinin ilk aşamasında genellikle ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulandığını belirten Dr. Ertoğrul, hastalığın ilerlemesi durumunda artroskopik cerrahi müdahalenin başvurulabilecek bir yöntem olduğunu ifade ediyor.

Profesyonel sporcularda tedavi sürecinin daha hızlı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Ertoğrul, erken dönemde steroid enjeksiyonlarının ve fizik tedavinin bu süreçte önemli olduğunu vurguluyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Maşallah Dağ – Ekonomi

Related Posts

Benlerinizi tek tek kontrol edin: Az fark edilen işaretler risk oluşturuyor

Cilt kanserlerinin en ölümcül türlerinden biri olan melanom, erken fark edilmediğinde hayati risk oluşturuyor. Londra Üniversitesi Koleji Hastanesi’nde görevli dermatolog Dr. Conal Perrett, melanomun genellikle bilinen belirtilerinin yanı sıra daha az fark edilen bazı işaretlere de dikkat çekiyor.

İnsanların seks sırasında hayatını kaybetmelerinin yaygın 6 nedeni!

Dünya üzerinde yapılan çeşitli araştırmalarda seks sırasında ölmenin 6 nedeni belirlendi.

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Sivas’taki Minibüs Kazasında Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Sivas’taki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi SİVAS – Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye …

Dağdan toplanıyor, kilosu 10 bin TL’ye satılıyor

Yemeklerde baharat olarak tüketilen, şifalı bir bitki olduğu için bölgede yoğun talep gören “zuzubak” otu, ilçenin Cobet yaylası, Mereto ve Zoveser dağlarının eteklerinde yetişiyor. Zuzubak otu, ilkbaharın gelmesiyle köylerde yaşayan vatandaşlar için …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir