Dr. Süber Dikici: Baş ağrısını önlemek için yazın su tüketimine dikkat edin

Yaz Aylarında Baş Ağrısını Önleme Yolları

Yaz aylarında sıcak hava ve artan nem ile birlikte baş ağrısı problemleri yaşanabilir. Bu konuda önlem almanın mümkün olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Süber Dikici, bazı önerilerde bulundu. Baş ağrısını önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları açıklayan Doç. Dr. Dikici, sıcak havalarda nasıl bir beslenme ve yaşam tarzı izlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde aktardı.

Sıcak Havadan Korunma Yöntemleri

Doç. Dr. Süber Dikici, yaz sıcaklarının baş ağrısıyla ilişkisine dikkat çekerek, vücudun sıcak havaya nasıl tepki verdiğini açıkladı. Özellikle yaşlılar, çocuklar, kronik hastalığı olanlar ve açık havada çalışanlar gibi risk grubundaki bireylerin aşırı sıcaklardan nasıl korunmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.

Sıcak Havaların Sağlık Üzerindeki Etkileri

Doç. Dr. Dikici, sıcak havaların sağlık üzerindeki etkilerini değerlendirerek, sıcak stresi ve vücut sıcaklığının nasıl düzenlendiğini anlattı. Ayrıca, sıcak havalarda görülebilecek sağlık problemleri ve alınması gereken önlemler hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

Migren Hastalarına Öneriler

Migren hastalığı olan bireyler için özel önerilerde bulunan Doç. Dr. Dikici, migren atağı riskini azaltmak için neler yapılması gerektiğini açıkladı. Migren hastalarının sıcak havalarda nasıl bir yaşam tarzı izlemeleri gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi.

Baş Ağrısı Durumunda Doktora Başvurma Kriterleri

Baş ağrısı yaşayan bireylerin hangi durumlarda mutlaka bir doktora başvurmaları gerektiğini sıralayan Doç. Dr. Dikici, ciddi bir durumda zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna gitmenin önemine vurgu yaptı. Aniden başlayan, şiddeti artan veya belirli belirtilerle birlikte ortaya çıkan baş ağrılarında dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

(DHA)

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Acil sağlıkta yeni dönem

Acil sağlık hizmetlerinde kapsamlı değişiklikler yapıldı. Ambulansların görev tanımları, personel eğitimi, yetkilendirme ve teknik donanım güncellendi. Ambulans personeli, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği eğitimleri tamamlamak zorunda. Ayrıca …

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Alzheimer riskini artıran yeni genetik varyant tespit edildi

Avustralya’da yapılan çarpıcı araştırma, yaşlı erkekleri daha fazla etkileyen genetik bir varyantın Alzheimer riskini ciddi oranda yükselttiğini ortaya koydu.

‘Midesini üşüttü’ diye geçiştirmeyin! Çocuklar için tehlike işareti, basit karın ağrısı değil

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?

Sohbet robotları ile dertleşmek ruh sağlığı sorunlarına çözüm olabilir mi?